Evitalien

Gewicht

Ruim 50% van de Nederlanders heeft last van overgewicht en wil graag een aantal kilo’s kwijtraken. Overgewicht hoeft niets te maken te hebben met te veel eten.

Het aankomen in gewicht is vaak een symptoom dat er ergens een regelmechanisme verstoord is geraakt. Misschien werkt de schildklier niet optimaal, zijn er verschillende hormonen uit balans of gaat er iets mis met de suikerstofwisseling. Het kan ook zijn dat het lichaam niet opmerkt genoeg gegeten te hebben, omdat het verzadigingsgevoel niet goed werkt. Of dat je niet goed bent in bijvoorbeeld vet verbranden. Zo zijn er tal van oorzaken die jou kunnen belemmeren om gewicht te verliezen.

Door middel van het invullen van een vragenlijst kan je er achter komen welk mechanisme er verstoord is geraakt. Als de oorzaak van het overgewicht bekend is kan er daadwerkelijk iets aan gedaan worden.

Ik werk niet met

een streng dieet. Het volgen van een crash dieet is een aanslag voor het lichaam. Het lichaam registreert de verminderde energie inname en zet zichzelf in de spaarstand. Als iemand weer normaal gaat eten zullen de kilo’s weer aankomen. Het lichaam is immers gewend aan minder calorieën en slaat de overtollige calorieën direct op als vet. Er ontstaat zo een jojo effect.

Wat ik wel doe is

als de oorzaak bekend is, duidelijke adviezen geven hoe jij dit kan oplossen. Vaak zijn er (kleine) aanpassingen van het voedingspatroon nodig. Afhankelijk van de oorzaak wordt het lichaam ondersteund met vitamines en mineralen. De tekorten worden aangevuld, het lichaam komt in balans en de overtollig kilo’s verdwijnen.

Kom geheel vrijblijvend en gratis voor een kennismakingsgesprek!