e volgende gezondheidsklachten kunnen goed met orthomoleculaire geneeskunde behandeld worden:
De mensheid bestaat al ruim 4,5 miljoen jaar. Het menselijk lichaam is in staat zich aan te passen aan veranderde omstandigheden. Dit gebeurt heel geleidelijk. Echter ons voedingspatroon verandert in een hoog tempo. Het menselijk lichaam heeft helemaal geen tijd om zich aan te passen. Het loopt feitelijk achter de veranderde omstandigheden aan. Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid vitaminen nodig, maar krijgt te weinig.

Ons eten bevat niet meer zoveel voedingsstoffen als vroeger. Dit komt onder andere door de veranderde landbouwmethoden. Groenten worden geteeld op steenwol of op uitgeputte grond. Onze veestapel krijgt eenzijdig voedsel en preventief antibiotica. Veel voedingsmiddelen worden door de fabrikanten aantrekkelijker gemaakt met smaak-, geur- , kleurstoffen en nog talloze andere toevoegingen. Bij veel mensen is het onbekend dat deze toevoegingen een nadelige invloed op het lichaam kan hebben. De voeding wordt alleen nog maar beoordeeld op vorm, kleur en smaak en niet meer op de voedingswaarde.

Kortom ons voedingspatroon is de laatste 30 jaar enorm veranderd. Het is armer geworden aan vitaminen, mineralen en sporenelementen; maar “rijker”geworden aan allerlei ongevraagde toevoegingen.