Evitalien

Wat is de Prognos?

In mijn praktijk maak ik gebruik van een prognos. Dit is een computergestuurd meetsysteem waarmee ik de meridianen overzichtelijk in beeld kan brengen.

Meridianen zijn energiebanen die door ons lichaam lopen en de organen voorzien van energie. In een meridiaan kan een blokkade optreden. Hierdoor kan de energie niet goed door het lichaam stromen en ervaren wij klachten. Je kan het vergelijken met een snelweg. Stel er staat een brug open. Voor de brug staan heel veel auto’s te wachten. Maar achter de brug gebeurt er niets. Het verkeer is gestagneerd. Dat kan ook met de meridianen gebeuren. Bij een blokkade kan de energie niet vrijelijk stromen en ontstaan er klachten.

Wat kan de prognos onderzoeken?

Is er een blokkade is in een meridiaan?
Waardoor de blokkade wordt veroorzaakt.
Hoe kan de blokkade opgeheven worden.

Hoe gaat een meting?

Met een meetstifjte meet ik de weerstand bij de nagels van de vingers en tenen. De begin- en eindpunten van de merdianen zitten daar. Op deze manier komen we te weten hoeveel energie iemand heeft en welke meridiaan geblokkeerd is.
Als we weten welke meridiaan geblokkeerd is gaan we verder meten om te ontdekken wat de oorzaak hiervan is. . De prognos kan op 17 verschillende oorzaken testen. Deze zijn:

Schimmels

Virussen

Bacteriën

Parasieten

Toxische belasting

Geopathie / elektrosmog

Gebit

Psyche / emoties

Hersenkernen

Chakra’s

Hormonen / neuro-transmitters

Vitaminen / mineralen / aminozuren

Matrix

Basisbehoeften

Immuun-systeem

Autonome zenuwstelsel

Allergie

Als de oorzaak bekend is kan ik testen welk middel het beste gaat werken. Op deze manier weet je zeker dat het aangeschafte middel ook daadwerkelijk iets voor jou doet

Voordelen van een prognos meting

Duidelijkheid

De prognos geeft in duidelijke grafieken en diagrammen weer hoeveel energie iemand op dat moment heeft, welke meridiaan geblokkeerd is en wat hiervan de oorzaak is.

Meten

De Prognos stelt vast welke oorzaak er het eerste aangepakt moet worden. Geen symptoombehandeling maar door het opsporen van dieperliggende oorzaken wordt de klacht daadwerkelijk aangepakt.

Betrouwbaar

Het is een betrouwbaar systeem dat in korte tijd oorzaken van klachten kan opsporen. De Prognos is gedurende 20 jaar in de praktijk ontwikkeld en getest en is zeer resultaat gericht

Inzet

De prognos kan ook preventief ingezet worden. Dus ook voor klachten die nog niet duidelijk op de voorgrond treden.

Een klacht kan verschillende oorzaken hebben. Met behulp van de prognos kunnen we deze oorzaak opsporen. Hieronder staan enkele voorbeelden van klachten die veel voorkomen en hun mogelijke oorzaken.

Klacht

  • slapeloosheid
  • depressie
  • zwakke afweer
  • wisselende stemmingen
  • vermoeidheid
  • chronische vermoeidheid/ ME
  • ADHD
  • Eczeem
  • Fibromyalgie
  • Prikkelbare darm

Chronisch vermoeidheidssyndroom of ME

ADHD

Eczeem

Fibromyalgie

Klachten van een spastische darm

Oorzaak

Vermoeidheid kan door een storing van de hypothalamus in de hersenen komen

Is er vaak sprake van een sluimerende virusactiviteit in combinatie met een periode van overactiviteit. Dit zie je terug in de milt-, lever- of niermeridiaan

Een voedselovergevoeligheid in combinatie met specifieke tekorten als vetzuren of aminozuren

Een toxische belasting door inentingen, tandmaterialen, verfstoffen of medicijnen. Vaak is er een combinatie met niet verwerkte emoties en gaat het gepaard met een storing van de niermeridiaan.

Een storing van de stofwisseling van de spieren gecombineerd met een sluimerende virusactiviteit, onverwerkte emoties met een storing van de hypofyse.

Onverwerkte emoties in combinatie met een schimmel-, virus-, bacterie- of parasietactiviteit.

Wil je een Prognos meeting?