Evitalien

Orthomoleculaire geneeskunde

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Hier vind je wat informatie over orthomoleclaire geneeskunde.

Werking

De werking van orthomoleculaire geneeskunde kan ik het beste uitleggen door middel van een voorbeeld. We weten allemaal dat als we een appel doorsnijden en even op een bordje laten liggen hij langzaam bruin kleurt en vies gaat smaken. Als we nu eerst een paar druppeltjes citroensap op de appel doen en hem dan op het bordje leggen zal de appel niet bruin worden. We helpen de appel om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door de vitamine C uit het citroensap raakt de appel niet beschadigd en krijgt hij niet de nare bruine kleur en vieze smaak. Zo werken we in de orthomoleculaire geneeskunde ook. We helpen het lichaam zich te beschermen tegen ongemakken.

Zelfhelend vermogen

Op een bloedend wondje wordt een pleister geplakt. Na een paar dagen is de wond genezen. Niemand verbaast zich daarover. Het is de normaalste zaak van de wereld dat het lichaam zichzelf kan genezen. Toch slikken we voor een heleboel kwalen medicijnen en vergeten we dat ons lichaam een zelfhelend vermogen heeft.
Klachten kun je zien als fluisteringen van het lichaam. Er gaat iets niet goed en er moet iets aan gedaan worden. Doen we niets wordt het fluisteren harder en uiteindelijk gaat het lichaam schreeuwen. 

Verstandig is om de fluisteringen aan te pakken. Het lichaam moet alleen wel de beschikking hebben over de juiste voedingsstoffen. Orthomoleculaire geneeskunde helpt hierbij.

Ontstaan

Orthomoleculaire geneeskunde bestaat het al sinds de jaren 50. Linus Pauling is de grondlegger van deze geneeskunde en heeft er zelfs tot 2 keer aan toe een Nobelprijs voor gewonnen.

Waar kan orthomoleculaire geneeskunde bij helpen?

Onverklaarbare klachten

Hormonale disbalansen

Zeurende pijn

Overgewicht

Chronische ziekten

Maagdarm klachten

Preventie

Allergieën

Diabetes

Fibryomyalgie

Hoge bloeddruk

Gewrichtsklachten

Wil jij een afspraak maken?