Buikvet? Vier tips om het te verminderen

man-2021062__340

Het gaat in het dagelijks leven er niet alleen om of je er goed uitziet. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Echter buikvet – het zo geheten viscerale vet- is eigenlijk een kleine tijdbom in de buik.

Buikvet zorgt voor een ophoping van vetzuren in de pancreas, hart, lever en andere organen. Deze vetzuren hinderen de organen in hun functie. De pancreas kan bijvoorbeeld minder insuline aanmaken, waardoor er diabetes kan ontstaan. Ook kan visceraal vet hartaanvallen uitlokken. Geen paniek: wil je het buikvet verminderen probeer dan eens de volgende vier simpele en natuurlijke tips.

Tip 1: maak gebruik van kokosvet

Hoewel kokosvet een verzadigd vet is heeft het toch grote gezondheidsvoordelen. Kokosvet bestaat voor 56% uit laurinezuur. Van dit vetzuur is bekend dat het bacterie- en schimmelwerend werkt. Het immuunsysteem krijgt hiervan een oppepper. Nog belangrijker is dat laurinezuur de stofwisseling van vetzuren omhoog brengt en voorkomt dat er schommelingen zijn in de bloedsuikerspiegels.
Gebruik om vlees te braden, voor het frituren of roerbakken kokosvet. Het smaakt prima en is een weldaad voor het lichaam.

Tip 2: drink groene thee

Het is zo moeilijk om iets negatiefs over groene thee te vertellen. Groene thee is immers zo gezond. Er is een verband tussen groene thee en de preventie van kanker; groene thee helpt dementie te voorkomen; vangt vrije radicalen weg en helpt om af te vallen. Groene thee stimuleert de verbranding van vetten.

Tip 3: vitamine D

Dit vitamine is zeer onderschat. Het wordt door ons lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. We moeten dan echter wel 20 minuten zo bloot mogelijk (zonder zonnebrandcrème) in de zon liggen. In de wintertijd is dat natuurlijk niet mogelijk. Vitamine D is een zeer belangrijk vitamine met diverse functies in het lichaam. Een daarvan is gewichtsvermindering. Onderzoekers van de Universiteit van Minnesota rapporteerden een relatie tussen vitamine D en het verliezen van gewicht. Het blijkt dat personen die een hoognormale vitamine D status in het bloed hebben makkelijker kilo’s kwijtraken dan degene die dit niet hebben. Het slikken van een goed gedoseerd vitamine D supplement is raadzaam.

Tip 4: vermijd fructose, BPA en mononatriumglutamaat (E612)

Additieven ( toevoegingen aan ons voedsel) kunnen gewichtstoename bevorderen. BPA (bisphenol A) is een kunststof dat je vindt aan de binnenkant van plastic flessen, blikken en verpakkingen. BPA kan de hormoonhuishouding beïnvloeden. Onderzoeker Angel Nadal van de Miquel Hernandez University in Spanje vond dat een kwart biljoenste gram (!) de afgifte van het hormoon insuline met een factor 2 verhoogd. Hoe hoger de insulinespiegel, hoe meer buikvet er opgeslagen wordt.

Fructose stimuleert de vorming van buikvet en zorgt voor een hogere insuline- en bloedsuikerspiegel. Fructose is een zoetstof die wordt gebruikt in koekjes en snoep. Fructose lijkt onschuldig omdat het immers in fruit voorkomt, maar is eigenlijk een gif. In fruit zit naast fructose ook vezels. Die vezels zorgen er voor dat fructose het lichaam verlaat. Glucose wordt door het lichaam gebruikt als brandstof. Het lichaam krijgt een signaaltje dat het verzadigd is en dat er niet meer gegeten hoeft te worden. We hebben geen trek meer. Fructose doet dit niet. Je kunt onbeperkt dooreten zonder het gevoel te hebben vol te zitten. Alleen krijgen we zo wel veel te veel calorieën binnen.

Mononatriumglutamaat (E621) is een smaakversterker die in ons land veel gebruikt wordt. Het zit veelal in zoutjes, kant- en klaarmaaltijden, soepen, maaltijdmixen en eten van een Chinees. Het woord zegt het al: smaakversterkers versterken de smaak, waardoor je blijft eten. Onderzoekers van de Universiteit van North Carolina toonden bovendien aan dat personen die voeding eten met smaakversterkers meer kans op overgewicht hebben dan personen die een zelfde aantal calorieën aten en dezelfde hoeveelheid beweging hadden.

Als deze 3 stoffen ieder apart al dit effect hebben, wat gebeurt er dan met ons als we ze allemaal te gelijk eten? Belangrijk is het om zo puur natuur mogelijk te eten.

Wil je weten hoe ik je kan helpen met het afvallen? Op mijn site vertel ik over mijn behandelwijze (evitalien.nl/afslanken.html).

Geef hier je reactie

*

Wil jij niets missen van Evitalien?

Wil je gelijk jouw gezondheid een boost geven? Laat hier je emailadres achter dan stuur ik je direct tips.