Dorst? Hier een paar water recepten

dorst1

 

Het is warm!  Het is jaar van de klimaat records. Het is de langste hittegolf, warmste dag van deze eeuw (en misschien ook de vorige eeuw) en we maken droge tijden door. Regen hebben we al heel lang niet meer gehad. De natuur heeft dorst. Gras is geel, in de aarde zitten grote scheuren en de bomen laten wanhopig hun blaadjes al vallen om te kunnen overleven.

En wij dan? Drinken wij wel genoeg? Heeft ons lichaam wellicht ook dorst?

De kans is zeer groot dat we zeker met het warme weer veel te weinig drinken. Daar kun je verschillende klachten van krijgen die je wellicht helemaal niet aan een tekort aan vocht zou koppelen.  Ik heb een ebook hierover geschreven.  Lees maar eens hoeveel je nu precies moet drinken.  Klik op de link  aan de zijkant en ontvang hem direct.

Nu niet frisdranken in grote hoeveelheden gaan drinken. Water opleuken met kruiden en fruit is lekker en bevat ook nog eens geen suiker.

 

Ik geef een paar van mijn favoriete recepten:

cucumber-685704__340

Komkommer/mint

Neem een biologische komkommer en schaaf er een aantal plakjes vanaf. Voeg deze toe aan een kan water, tezamen met 8 blaadjes mint. Zet het minimaal voor 4 uur in de koelkast.

 

Sinaasappel/bessen

Snij 2 biologische sinaasappels in plakjes en voeg dit to aan een kan water. Doe er een flinke hand blauwe bessen in en roer zachtjes door.  Laat het gedurende een paar uur staan.

 

Ananas/mint

Schil een kwart ananas en snijd hem in stukjes. Vul een kan water, doe de ananas er in en voeg 8 blaadjes mint toe. Gedurende 4 uur laten staan in de koelkast en dan lekker opdrinken. Een ware verassing.

 

Watermeloen/basilicum

watermelon-1969949__340Dit is echt mijn favoriet. Neem 2 kopjes watermeloen en 8 blaadjes basilicum en doe dit  samen in een kan water. Lekker later afkoelen en dan drinken.

 

 

Aardbeien/citroen

Dit smaakt net als aardbeienlimonade, maar dan veel beter en gezonder. Neem 15 aardbeien en doe die tezamen met een uitgeperste citroen in een kan water. Rustig doorroeren en drinken maar.

 

Grapefruit/frambozen

Deze is ook zo heerlijk. Pers een grapefruit aan en voeg een liter water toe. Voeg wat geprakte frambozen toe en laat het gedurende 4 uur in de koelkast staan.

 

Heb jij ook een lekker “water”recept. Laat het dan weten in een reactie hieronder.

 

 

Geef hier je reactie

*

Wil jij niets missen van Evitalien?

Wil je gelijk jouw gezondheid een boost geven? Laat hier je emailadres achter dan stuur ik je direct tips.