Blaasontsteking? Neem D-Mannose, een suikertje voor de blaas.

toilets-867932__180

 

Een blaasontsteking is een pijnlijke kwaal die meer voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.  Bij een ontsteking is het slijmvlies, dat de binnenkant van de blaas bekleed, ontstoken.  Het kan zijn dat de urinebuis (de buis waardoor de urine vanuit de blaas het lichaam verlaat) ook ontstoken is.

 

Bacterie

Een blaas ontsteking wordt meestal veroorzaakt door een bacterie, die via de urinebuis de blaas infecteert.  Meestal is dit de E.Coli bacterie.  Deze bacteriesoort leeft bij iedereen in de darm, maar kan soms in de plasbuis terecht komen.  De plasbuis van vrouwen is korter dan die van de man, wat de reden is dat de blaas van vrouwen eerder geïnfecteerd raakt.

Andere oorzaken van een blaasontsteking kunnen zijn: slechte hygiëne, zwangerschap,  irritatie door blaasstenen; menopauze, chemische stoffen en voedingsstoffen die kunnen irriteren.

 

Klachten

De klachten die bij een blaasontsteking kunnen passen zijn:

  • Vaak aandrang om te plassen
  • Pijnlijke aandrang om te plassen
  • Pijn of branderig gevoel bij het plassen
  • Troebele urine met soms een spoortje bloed

Regulier werkende artsen geven een antibioticakuurtje bij een blaasontsteking. Antibiotica doodt de ziekmakende bacteriën in ons lichaam, maar ook de goede bacteriën. Hierdoor krijgt onze weerstand een enorme klap.

 

Suikertje

Een middel wat in de orthomoleculaire geneeskunde gebruikt wordt om een blaasontsteking te verhelpen is D-Mannose.  D-Mannose is een koolhydraat dat in kleine hoeveelheden in ons lichaam gemaakt kan worden.  Vruchten als ananas en veenbessen bevatten ook D-Mannose.

D-Mannose doodt geen bacteriën zoals antibiotica wel doet. D-Mannose wordt in het lichaam opgenomen en komt vrij snel daarna in de urineblaas terecht.  De E-coli bactierën, die aan de wand vastgeplakt zitten,  herkennen het D-Mannose als een suikertje en gaan het gebruiken als voedingsstof.  Ze laten de blaaswand dus los en storten zich op de D-Mannose.  Daardoor worden de bacteriën met de plas weggespoeld.

D-Mannose werkt snel en effectief en heeft verder geen bijwerkingen. Het is een krachtig alternatief voor antibiotica.

 

 

Geef hier je reactie

*