Hoe bescherm je jezelf tegen de EHEC bacterie?

In Europa, maar vooral in Duitsland, zijn veel mensen ziek geworden door besmetting met de EHEC bacterie. Er zijn zelfs 34 mensen al overleden door deze bacterie. De bron van de besmetting is nog onbekend. Het laatste vermoeden is dat de oorzaak bij spruitgroenten ligt.
In onze darmen huist van nature de E-Coli bacterie. De ontlasting van de mens bevat gemiddeld zo’n 100 miljard van deze bacteriën per dag. De E-Coli is gunstig voor ons lichaam. Het zorgt voor de vertering van ons voedsel. De E-Coli zorgt ook voor de productie van vitamine K; een vitamine wat heel belangrijk is voor de bloedstolling.
Doordat er, onder andere in de veeteelt massaal antibiotica wordt toe gediend, kunnen er resistente soorten E-Coli ontstaan, die wel schade aanrichten in onze darmen. De EHEC is een gevaarlijke variant van de E-Coli. De EHEC wordt bestreden met antibiotica en dan is de cirkel weer rond.
Je kunt jezelf tegen een EHEC-infectie beschermen door te zorgen dat je weerstand hoog is s en te zorgen dat je darmen gezond blijven. Dit bereik je door voldoende te drinken; gezond, gevarieerd en vezelrijk te eten, en zorgen voor beweging. Een overweging kan ook zijn om probiotica te nemen.

Bron: orthomoleculaire nieuwsbrief Walter Faché 06-06-2011, Faché Instituut, België

Geef hier je reactie

*

Wil jij niets missen van Evitalien?

Wil je gelijk jouw gezondheid een boost geven? Laat hier je emailadres achter dan stuur ik je direct tips.