Wil jij meer energie? Deel 1

pointing-finger-1922074_960_720

 

Wie heeft er voldoende energie? Als jij hier volmondig ja op kan zeggen dan is dit blog niet voor jou (je mag het natuurlijk wel lezen). Er zijn zoveel mensen die futloos door het leven gaan.  Sommigen staan al vermoeid op, slepen zich de dag door en gaan oververmoeid naar bed. Ze kunnen slecht slapen, omdat ze eigenlijk te moe zijn. De volgende dag herhaalt zich en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel waar haast niet uit te ontsnappen valt.

 

Voeding

Niet somberen. In dit blog ga ik je  tips geven wat je kunt eten om meer energie te krijgen. Dat klinkt misschien gek. Immers alles wat je eet geeft energie.  Klopt, maar er is echt een verschil.  Als je een koekje eet, krijgt je lichaam heel snel energie. Maar deze oppepper is direct weer verdwenen.  Eet je nu bijvoorbeeld een appel, dan duurt het wat langer voordat je lichaam energie krijgt, maar je hebt er dan wel langer wat aan.

Hieronder een lijst met producten die er voor zorgen dat je de gehele dag energiek bent.

 

Dranken

Van de volgende drankjes krijg je boost:

 

Water

Ik begin direct met het voedingsmiddel dat je het meeste energie geeft en ook nog eens het meest goedkoop is. Water is van levensbelang voor iedere lichaamcel. Als we te weinig water drinken raken we gedehydreerd en ontstaan er lichamelijke problemen

 

Koffie

Dit is natuurlijk een op deur. De cafeïne in de koffie maakt onze geest alert en zorgt dat we productiever worden. Koffie bevat veel antioxidanten, wat oxidatieve stress in de cellen vermindert. Hierdoor functioneren we veel beter.

Overigens: te veel koffie is weer niet handig. Dat is weer een enorme belasting voor onder andere de bijnieren, waardoor we meer vermoeid worden. Vijf kopjes per dag is echt het maximum.

 

Groene theebilberry-774826__340

Ook hier zit cafeïne  in, maar ook veel antioxidanten die een weldaad voor het lichaam zijn. Groene thee bevat ook stofjes die de vetverbranding stimuleren. Twee voordelen dus: je valt af en krijgt energie!

 

Yerba maté

 

Dit is een kruidenthee die rijk is aan antioxidanten en aminozuren. Deze thee bevat veel guarana, een instant energie leverancier. Mensen die Yerba maté drinken voelen zich zelfs energieker in vergelijking met als zij koffie drinken.

 

Fruit

Onderstaande fruitsoorten staan erom bekend een boost te zijn voor de energie.

 

Bananen

Een snelle manier om snel wat energie te krijgen is het eten van een banaan. Hoewel bananen een natuurlijk suiker bevatten, zijn ze ook rijk aan vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat het bloedsuikergehalte langzaam stijgt, zodat we langer ons langer energiek voelen. Er zitten overigens nog veel meer goede stoffen in bananen zoals magnesium en B vitamines.

 

Avocado

Ik kan een lofzang houden over avocado’s. Ze bevatten eiwitten en vezels waardoor de energie levels op peil blijven. Avocado’s bevatten ook veel goede vetten (levert ook weer energie) waardoor de vetoplosbare vitamines (bijvoorbeeld vitamine D) beschikbaar zijn voor het lichaam.

 

Appels

Appels zijn eenvoudige snacks die het lichaam langdurig energie geven. Ze zitten vol vezels en antioxidanten (flavenoïden). Deze helpen het lichaam ook weer te vechten tegen ontstekingen.

 

Aardbeien

Aardbeien zijn bronnen van mineralen, vitamine C en foliumzuur. Ze bevatten ook  stofjes (fenolen) die zorgen voor meer energie op cel niveau .

 

Sinaasappelsorange-slices-2281844_960_720

Meestal eten we sinaasappels omdat ze zo heerlijk smaken.  Dat ze vol vitamine C zitten weten we allemaal. Maar dat vitamine C helpt tegen vermoeidheid is wellicht minder bekend. Dat komt omdat vitamine C de oxidatieve stress in het lichaam bestrijd.

 

Bessen

Bessen zijn heerlijk om tussendoor eten. Ze smaken vaak lekker zoet. Ze  geven het lichaam energie, bestrijden ontstekingen. Ze bevatten minder suiker dan de meeste fruitsoorten en zijn daarom een prima tussendoortje.

 

Voel je je nu al energiek? of heb je meer tips nodig. Indien dit het geval is raad ik je aan om deel 2 ook te lezen.

Geef hier je reactie

*

Wil jij niets missen van Evitalien?

Wil je gelijk jouw gezondheid een boost geven? Laat hier je emailadres achter dan stuur ik je direct tips.