Evitalien

9 tips om meer te gaan drinken + recepten

Met dit zeer warme weer loop je het risico veel te weinig water te drinken. En dat kan weer lijden tot allerlei gezondheidsproblemen. Met deze tips lukt het je vast om meer water te drinken met als bonus nog een paar lekkere “water” recepten.

Water drinken blijft voor veel mensen een probleem. In mijn vorige blog heb ik je al rekensommetje gegeven hoeveel vocht je per dag naar binnen moet krijgen om gezond te blijven. Ik heb je voor gerekend dat je bij een gewicht van 75 kilo 3,3 liter vocht dagelijks tot je moet nemen. Een deel van het vocht zit uiteraard in de voeding, maar een groot deel zal je moeten opdrinken.

Lijkt het je lastig om zoveel te drinken? Met de volgende tips gaat dat je vast lukken!

1.Start een nieuwe ochtendroutine.

Begin de dag met een glas water met citroen. Citroen boost je immuunsysteem en heeft een ontgiftende werking.

2.Neem na elk kopje koffie een glas water.

Koffie zorgt ervoor dat je uitdroogt. Door steeds water te drinken voorkom je dit.

3.Zet een volle waterfles binnen handbereik.

Tijdens werk of thuis neem je sneller een slokje als water bij de hand staat.

4.Leuk het water op

Vind jij water saai? Maak het dan minder saai door fruit of kruiden toe te voegen Denk bijvoorbeeld aan gember of munt, maar ook bessen zijn erg lekker door water.

5.Neem een half uur voor elke maaltijd een glas water

Makkelijk te onthouden en voorkomt dat je te veel gaat eten.

6.Verspreid het drinken van de water over de dag

Te veel drinken is helemaal niet handig. Je lichaam pakt alleen wat het op dat moment nodig heeft. De rest plas je uit. Meerdere keren op een dag drinken geeft jouw lichaam de kans zich goed te hydrateren.

7.Hou je niet van koud water of verdraag je het niet?

Neem dan gewoon lauw of warm water Neem geen warm water uit de kraan. Dan kunnen er allerlei verontreinigingen er bij komen. Warm het op met de waterkoker tot gewenste temperatuur.

8.Zet op je telefoon een herinnering

Dit werkt voor sommige onder ons beter. Tegenwoordig kun je ook een app downloaden die je helpen herinneren dat het tijd is om wat te drinken. Kijk eens bij” mijn waterbalans” of “drink water daily”.

9.Eet voeding dat veel water bevat

Denk bijvoorbeeld aan fruit als sinaasappel of bessen of groenten als komkommer of tomaat.

Met bovenstaande tips lukt het je vast al om wat meer te gaan drinken. Grijp nu niet naar de frisdranken, daar zit weer veel te veel suiker (of nog erger: zoetstoffen) in. Pimp een glas water gewoon leuk op. Ik geef een paar van mijn favoriete recepten:

Komkommer/mint

Neem een biologische komkommer en schaaf er een aantal plakjes vanaf. Voeg deze toe aan een kan water, tezamen met 8 blaadjes mint. Zet het minimaal voor 4 uur in de koelkast.

Sinaasappel/bessen

Snij 2 biologische sinaasappels in plakjes en voeg dit to aan een kan water. Doe er een flinke hand blauwe bessen in en roer zachtjes door.  Laat het gedurende een paar uur staan.

Ananas/mint

Schil een kwart ananas en snijd hem in stukjes. Vul een kan water, doe de ananas er in en voeg 8 blaadjes mint toe. Gedurende 4 uur laten staan in de koelkast en dan lekker opdrinken. Een ware verassing.

Watermeloen/basilicum

Dit is echt mijn favoriet. Neem 2 kopjes watermeloen en 8 blaadjes basilicum en doe dit  samen in een kan water. Lekker later afkoelen en dan drinken.

Aardbeien/citroen

Dit smaakt net als aardbeienlimonade, maar dan veel beter en gezonder. Neem 15 aardbeien en doe die tezamen met een uitgeperste citroen in een kan water. Rustig doorroeren en drinken maar.

Grapefruit/frambozen

Deze is ook zo heerlijk. Pers een grapefruit aan en voeg een liter water toe. Voeg wat geprakte frambozen toe en laat het gedurende 4 uur in de koelkast staan.

Heb jij ook een lekker “water”recept. Laat het dan weten in een reactie hieronder.

Laat een reactie achter

Online afspraak maken